Cat de importanta este consistenta in online

Vorbim mai mereu despre toate domeniile ce tin de crearea, optimizarea si succesul site-urilor in online. Totusi, un aspect parca prea putin atins astazi este cel al consistentei, aspect care ajunge sa se intoarca de multe ori impotriva site-urilor care la un moment dat au atins un apogeu al succesului.

Da, investim in crearea unui site si facem bine ca investim. Fara investitii importante niciodata nu vei avea cum sa creezi un site. Fara investitii vei putea doar sa folosesti o tema pe care o mai au alte 5000 de site-uri de pe internet. Fara consistenta, site-urile vor pierde incetul cu incetul din succes? De ce? Pentru ca acest domeniu evolueaza constant si pentru ca mereu apar lucruri noi. Daca acum 2 ani aveati cel mai modern site, astazi site-ul tau s-ar putea sa fie cu mult in urma.

Asta pentru ca nu a-ti fost consistent. Tot timpul trebuie sa fiti la curent cu noile trenduri. De exemplu, acum a aparut design-ul responsive. Asta inseamna ca orice site ar trebui sa poata fi vizualizat corect de pe orice dispozitiv (tableta, smartphone etc). Daca nu ai fost consistent si nu ai lucrat la un design responsive pentru site-ul tau, categoric acum ai de pierdut, in ciuda faptului ca acum doi ani, site-ul tau arata cel mai bine printre toate site-urile de profi.

Daca nu ai design responsive, site-ul tau va pierde foarte mult din accesari. Asta pentru ca in ultima vreme, din ce in ce mai multe site-uri sunt accesate de pe dispozitive mobile. Daca site-ul tau nu este afisat corect, vizitatorii il vor parasi si vor merge la un site optimizat.

Mai mult decat atat, si Google pune accent pe asta. In ce sens? Ei bine, algoritmul de pozitionare al site-urilor in momentul in care se efectueaza cautari in Google de pe dispozitive mobile este diferit. Astfel, daca site-ul tau nu va fi responsive, s-ar putea nici sa nu apara in prima pagina la cautarile efectuate de pe dispozitive mobile, in ciuda faptului ca la aceleasi cautari de pe un pc, el este in prima pagina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *