Calcularea impactului SEO

Cea mai frecventa intrebare pe care o primeste un specialist SEO atunci cand discuta despre recomandari cu un client, este „Ce impact va avea acest lucru asupra afacerii mele?” Cel care adreseaza intrebarea se poate referi la clasamente in Google, la traficul posibil de pe site, la ratele de conversie sau la cele mai intalnite castiguri de pe urma SEO.

Intelegerea impactului unei anumite schimbari este critica pentru executarea de sarcini SEO eficiente. Iti permite tie, ca si consultant, sa identifici prioritatile si ii permite clientului sa prioritizeze in mod corect si sa programeze recomandarile in cadrul muncii sale.

Exista atat de multe schimbari care pot fi cuantificate si care necesita atentie in cadrul unui site modern, incat prioritizarea cererilor de schimbare poate sa fie o adevarata provocare. Practicienii de SEO care cauta ca recomandarile lor sa fie implementate, trebuie sa fie capabili sa faca din ideea includerii o idee cat mai puternica cu putinta.

Atunci cand se lucreaza pe plan intern, cautarea de sprijin pentru directorii de nivel C pentru echipa ta de markting sau pentru bugete, este de asemenea importanta de legat cu schimbarile propuse, altfel iti vei da seama ca nu vei avea suficienta prioritate pentru a face schimbarile propuse. Asadar, cum calculam impactul financiar al recomandarilor unor specialisti de SEO?

Exista sansa ca analizele tale web sa se afle intr-o forma buna, insa ar putea fi facute sa fie functionabile 100% si precise atunci cand vine vorba despre veniturile alocate sursei. Afacerea ta-la fel ca toate afacerile-face presupuneri in jurul a cateva chei metrice care permit imput-urilor sa fie traduse in venituri. Poate fi vorba despre o rata de conversie obisnuita sau posibil o rata de intoarcere, care este cheia metrica aici. Indiferent de care este cheia metrica, poti sa fii sigur ca suita C va sti direct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *