Blogul – forma de promovare a afacerii

Cu totii am auzit replici precum „Afacerea ta are nevoie de un blog”, „Blogul ajuta la procesul de SEO” si asa mai departe.

Conform parerii expertilor, bloggingul rezolva multe din grijile promovarii online. Printr-un blog ajungi sa iti cresti traficul, iti extinzi audienta, imbunatatesti rata de utilizatori recurenti, castigi pozitionari si autoritate si iti formulezi mesajele dupa propriile necesitati.

Cand blogul NU este neaparat necesar pentru afacere

1. Detii deja propriul segment de piata

Companii precum Johnson & Johnson, Amazon sau Google au captat deja atentia publicului prin numele brandului ce a ajuns sa se identifice perfect cu produsele. De aceea beneficiile pe care le obtin din blogging sunt marginale.

Odata ce identitatea brandului este bine inradacinata in mintea consumatorului, acesta va achizitiona si folosi oricum produsele si va face recomandari si altora.

2. Ai o alta cale, mai buna, de a atrage clientii

Un blog este doar o cale de a atrage noi clienti. Spre exemplu, un magazin de la care cumperi in mod regulat si este foarte accesibil nu are si un blog, insa apare un altul care are si blog. Din confort si obisnuinta, vei continua sa apelezi doar la serviciile primului, doar o oferta tentanta sau o urgenta te vor face sa apelezi la cel cu blog.

Asta nu inseamna ca un blog nu este de ajutor. Poate restaura rata de conversie cand cresterea este diminuata pe anumite sectoare, insa daca nici in acest caz nu se simte o modificare prea mare, trebuie pus accentul pe celelalte modalitati de atragere a clientilor, care functioneaza deja.

3. Site-ul tau este deja bazat pe continut

Blogul te ajuta sa modelezi mesajul transmis pe nisa pe care activezi si pe brand, insa poate fi inutil daca identitatea este deja formata pe baza continutului si mesajul. Acesta este cazul site-urilor canalelor de stiri, spre exemplu, unde un blog nu isi mai are sensul, intrucat utilizatorii pot sa vizualizeze si sa comenteze stirea dupa bunul plac.

4. Afacerea este mai mult offline

Un ultim motiv pentru care blogul se poate dovedi ineficient. Daca nu ai patruns in mediul online si reusesti cu succes sa iti vinzi si promovezi produsele offline, poti alege sa folosesti doar aceasta optiune.

Daca acestea au fost cateva motive pentru care blogul se poate dovedi ineficient, sa vedem si cateva beneficii pe care le poate aduce afacerii.

  • Aduce trafic pe site
  • Iti extinde audienta si iti poate aduce potentiali noi clienti
  • Iti ofera posibilitatea de a mentine contactul permanent cu clientii
  • Ai tot timpul drept la replica si posibilitatea de a raspunde in timp util solicitarilor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *