Avantajele promovarii pe Facebook

Mediul social pune din ce in ce mai multa stapanire pe internet, astfel devine inevitabila canalizarea eforturilor afacerilor catre site-uri cu un potential de marketing ridicat precum Facebook, pentru promovarea produselor si serviciilor.

Web-ul a devenit mult mai personal in ziua de astazi, cu retelele sociale precum Facebook. Site-ul face bani prin publicitate. Cu peste 1 miliard de utilizatori care se conecteaza lunar, site-ul ofera o reala oportunitate pentru afacerile ce cauta noi modalitati de promovare.

Social media iti ofera acces la grupuri de consumatori la nivel global. Din toate modalitatile de promovare, cea online castiga din ce in ce mai mult teren. Modelul de promovare utilizat de Facebook este similar celui pay-per-click oferit de Google AdSense. Astfel se liciteaza pentru anume cuvinte cheie relevante pentru afacere si se plateste conform cu CPC (cost-per-click) sau CPM. Reclama este plasata conform cu detaliile personale si preferintele utilizatorilor, ceea ce creste considerabil probabilitatea gasirii clientilor. Cateva din avantajele promovarii pe Facebook sunt enumerate in continuare.

  • promovare targetata – sistemul este bazat pe persoane. Site-ul are o uriasa baza de date cu informatii personale precum varsta, sex, adresa, stare civila, informatii despre angajare, lucruri agreate sau neplacute. Anunturile pot fi astfel plasate prin selectarea detaliilor specifice unui anume profil de client.
  • importanta reclamei nu poate fi subestimata; mai ales pentru afacerile mici, reclama pe Facebook este foarte putin costisitoare, in comparatie cu alte modalitati de promovare. Desigur, costurile depind de cuvintele cheie, insa sunt mult reduse.
  • flexibilitate mare – limitarea de 135 caractere pentru cuvinte, insotite de imagini, ofera o mai mare flexibilitate cand vine vorba de alegerea continutului de promovat. Se pot transmite mai multe lucruri prin anunturile respective.
  • Cu numarul in continua crestere a utilizatorilor, cei ce doresc sa se promoveze ajung la din ce in ce mai multe persoane.

Avantajul net al acestui site de socializare in ceea ce priveste promovarea este ca e intr-o continua crestere, permitand targetarea pe anumite criterii, astfel ajungandu-se la o crestere a bazei de clienti si eventual a profiturilor unei afaceri. Cei ce aleg sa nu opteze pentru aceasta modalitate de promovare pierd o extraordinara oportunitate de a-si face afacerea cunoscuta la nivel global.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *