Avantajele aduse de implantul dentar

Stomatologia este o alta ramura care a evoluat foarte mult de-a lungul timpului si mai cu seama in ultima perioada. Ea ne ofera astazi tratamente inovatoare, de calitate care se refera la refacerea lipsurilor dentare si la obtinerea unei imagini a danturii cat ma aproape de cea naturala. Aceste tratamente sunt binecunoscute intregului public sub denumirea de implant dentar.

Practic, acesta este realizat dintr-un surub din titan introdus tocmai in os pentru a inlocui radacina lipsa a dintelui ce urmeaza a fi implantat. In acest mod, implantul devine fundatia pe care vor avea loc viitoarele lucrari protetice. Desi poate suna putin incredibil, datele statistice si studiile realizate in acest plan arata ca interventiile efectuate pe implanturi coincid cu o durata mai lunga de supravietuire comparativ cu cele realizate pe dinti naturali.

Necesitatea interventiilor stomatologice este una destul de mare, iar cererile pentru realizarea unor astfel de implanturi cresc considerabil de mult. Opinia medicala este una unanima asupra avantajelor pe care le prezinta deoarece lipsa unui dinte poate produce complicatii locale in timp la nivelul dintilor vecini, precum resorbtia osoasa sau imbolnavirea articulatiilor mandibulare.

Pentru a te putea bucura de beneficiile unui implant dentar este foarte important sa stii faptul ca un rol esential il are medicul, precum si clinica unde se efectueaza lucrarea. Daca nu ai mai avut in trecut experiente de aceasta natura, e bine sa intri in posesia unor detalii relevante despre clinica la care vei merge. O alegere potrivita se bazeaza pe recenziile pozitive pe care le are institutia respectiva, precum clinica Badea implant Cluj.

Avantajele principale ale implanturilor dentare

  • masticatia se desfasoara fara probleme – un dinte care este afectat si slabit in mod clar va produce o serie de impedimente si nu ofera o masticatie corecta a alimentelor. Odata ce acesta a fost inlocuit cu un implant dentar, toate functiile vor actiona firesc.
  • lipsa disconfortului si a durerii – cel mai adesea acestea se resimt atunci cand indraznesti sa mananci fructe, precum merele sau alimente cu un continut acid.
  • cresterea stimei de sine – spatiile lipsa din dantura confera o imagine lipsita de estetica, cauzand pentru cel sau cea in cauza un cumul de frustrari. Zambetul poate reveni pe chipul tau fara a suferi de niciun complex.
  • imposibilitatea de aparitie a cariilor – acesta este unul din aspectele cele mai imbucuratoare, insa cu toate acestea, este indispensabila si igiena orala zilnica si vizitele periodice la cabinetul medicului stomatolog.
  • lipsa riscurilor alergice – materialele care stau la baza confectionarii implanturilor au un grad ridicat de biocompatibilitate in raport cu tesuturile vecine, neexistand astfel vreun risc de alergie.
  • sunt durabile –  daca sunt ingrijite corespunzator, pot avea o durabilitate foarte mare, chiar pentru toata viata.
  • raportul calitate – pret este unul echitabil -desi s-ar parea in prima faza ca sunt niste costuri destul de mari pe care trebuie sa le suporti, trebuie sa stii ca raportat la beneficiile pe care le asigura, dar mai ales prin faptul ca este un aspect legat de sanatatea ta, investitia ar trebui sa fie considerata una corecta.

Conteaza foarte mult sa cunosti si detaliile legate de etapele privind procedura interventiei. Acestea se discuta cel mai bine cu medicul stomatolog care va efectua lucrarea.

Frica de a se ivi anumite riscuri mai neplacute nu ar trebui sa apara deoarece studiile confirma ca rata de succes a implanturilor dentare este una foarte mare, respectiv de peste 95%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *