Audit-ul Site-ului

Audit SEOSite-urile pot fi organizate destul de rau, sa detina diferite probleme tehnice si oportunitati de cuvinte cheie pierdute. Vrem sa cuantificam ceea ce exista deja acolo, nu ceea ce nu exista.

  • Foloseste un crawler de site, cum este Screaming Frog sau alte unelte ce iti vor oferi o lista cu URL-uri, informatii de titlu, informatii de link si alte date.
  • Realizeaza o lista cu toate link-urile stricate.
  • Realizeaza o lista cu toate link-urile orfane.
  • Realizeaza o lista cu toate paginile fara titluri.
  • Realizeaza o lista cu toate paginile cu tiluri duplicat.
  • Realizeaza o lista cu toate paginile cu aliniere slaba a cuvintelor cheie.

Link-urile stricate sunt un semnal de calitate scazuta. Este discutabil daca sunt un semnal de calitate scazuta pentru Google, dar cu siguranta pentru utilizatori sunt. Daca clientul nu are unul deja, implementeaza un sistem in care linkurile stricate sunt verificate des. Paginile orfan sunt pagini care nu au link-uri ce se indreapta catre ele. Acele pagini ar putea fi redundant, in cazul in care ar trebui inlaturate, sau trebuie sa legi linkuri inbound catre ele, asa ca vor putea fi furisate si sa aiba o sansa mai mare de a obtine o clasare. Titlurile paginilor ar trebui sa fie unice, aliniate cu termeni de cuvinte cheie si facute atractive pentru a primi click-uri. Un link este mai atractiv daca vorbeste cu nevole unui client. Verifica cu atentia robots.txt pentru a te asigura ca nu blocheaza zonele unui site care trebuie sa fie furisat.

Ca parte din auditul initial al site-ului, ar putea avea sens sa incluzi site-ul in Google Webmaster Tools pentru a vedea daca are probleme existente si sa se uite in performanta istorica pe uneltele de cercetare competitive pentru a vedea daca site-ul are declinuri de site mari. Daca au avut clasare brusca si declinuri de trafic, trage acea perioada de timp in analizele web pentru a izola datele in care acest lucru s-a intamplat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *