Alternative la Google Analytics

Google Analytics este fara indoiala cel mai renumit software pentru analiza web, folosit de milioane de webmasteri din toata lumea. Nu numai ca este foarte usor de instalat si configurat, este de asemenea si disponibil gratuit. Ofera mai mult decat au nevoie afacerile de nivel mic sau blogerii incepatori. Ca orice alt produs insa, uneori ii lipsesc unele lucruri. Acele lucruri ne fac sa cautam solutii alternative, precum sunt cele enumerate in continuare.

1. Clicky
Interfata sa necesita un timp de acomodare, insa se dovedeste a fi foarte utila odata ce utilizatorul se obisnuieste cu ea. Este gratuit pentru site-urile ce au pana la 3000 de vizualizari de pagina pe zi, pentru o cantitate mai mare fiind necesar upgrade-ul la varianta platita. Printre facilitatile ce le ofera se numara rapoarte detaliate despre fiecare utilizator, analiza on-site, date despre pozitionarile in cautarile Google, analize pentru videoclipuri si downloaduri si altele.

2. Piwik – software-ul necesita instalarea pe server pentru a putea urmari toate datele, de aceea poate fi o provocare pentru incepatori. De asemenea serverul pe care se instaleaza nu trebuie sa aiba deloc timp offline, pentru ca nu vor mai putea fi urmarite datele in legatura cu website-ul.

3. KIS Smetrics – pretinde ca este mai bun decat Google Analytics chiar prin sloganul sau. Este un serviciu platit, foarte util pentru optimizarea ratei de conversie si cresterea vanzarilor. Nu are restrictii cu privire la numarul de interogari, teste sau rapoarte si permite exportul si segmentarea datelor.

4. Adobe Analytics – unealta care nu arata doar unde si cum navigheaza vizitatorii, dar ajuta si la identificarea cailor ce aduc si cel mai mult profit. Ofera rapoarte de performanta in timp real, ofera indicatori de performanta, afiseaza anunturile care se comporta cel mai bine, caile de conversie cele mai eficiente si gestioneaza si analizeaza sisteme complexe de date.

Desigur mai sunt si altele, dupa cum vedeti aveti destule variante la dispozitie daca Google Analytics nu va multumeste sau vreti sa incercati si altceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *