Alte criterii referitoare la platforma blogului

Se stie ca in lumea blogurilor exista doua mari platforme pe care se poate initia asa ceva. Cele doua site-uri atat de populare si de utilizate sunt Wordpress si Blogger. Cu siguranta ai auzit de acestea doua sau daca nu, cel putin de unul dintre ele. Orice bloger care se respecta foloseste una dintre aceste doua platforme, desi mai exista pe langa si alte site-uri pe care se pot crea astfel de locuri in care sa scrii.

Este si normal ca, fiind atat de diferite una fata de cealalta, si crearea de bloguri sau scrierea de articole pe Wordpress sau Blogger pot fi niste procese provocatoare. In ceea ce priveste trasaturile legate de copyright, cele doua platforme se deosebesc destul de mult.

Acesta este unul dintre cele mai importante puncte de dezbatut in privinta celor doua. In WordPresss, tu esti detinatorul numelui domeniului, la fel ca si al continutului de pe blogul tau. Ai libertatea de a scrie ce vrei pe subiecte care se apropie de preferintele tale, despre tot ceea ce ne inconjoara de fapt. Insa, nu uita ca baza de date este de fapt detinuta de WordPressul in sine.

Pe de alta parte, este posibil sa nu mai dispui de aceeasi libertate si pe Blogger. Nici nu esti detinatorul continutului tau si nici al numelui domeniului. Proprietarii Blogger sunt si proprietarii continuturilor si acestia au de asemenea libertatea de a-ti inchide blogul fara nici o instiintare macar.

In ceea ce priveste traficul ci SEO, nu exista diferente intre cele doua. Traficul depinde cu siguranta de continutul unui blog. Exista o propaganda falsa care este despre favoritismul fata de Blogger, ceea ce nu este deloc adevarat. Diferenta poate fi facuta numai comparativ cu numarul de site-uri pe care le poti gasi pe Blogger sau pe WordPress. Exista o limitare in numarul de site-uri pe care le poti conecta de la Blogger, cu toate ca nu exista asa ceva in WordPress.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *