6 strategii SEO ce pot genera un trafic mai bun

Dezvoltarea de strategii SEO care iti pot aduce cresteri substantiale de trafic in timp de o luna nu este o sarcina usoara, in special daca iti doresti ca vizitele de pe site sa fie transformate in profit. Generarea de trafic si vizitatori care sa aiba si intentia de a incerca produsele si serviciile pe care le oferi este cea mai buna cale de a avea castig de pe urma site-ului.

Vestea buna este ca exista cateva modalitati prin care poti grabi procesul prin care site-ul devine mai cunoscut si mai vizualizat de persoanele ce au nevoie de informatia, produsele sau serviciile pe care le oferi. Iata in continuare cateva strategii ce vor genera trafic extra si vizite mai multe in mai putin de o luna.

1. Tinteste cuvinte cheie long-tail prin postarile de pe blog

Daca site-ul tau nu are inca o sectiune de blog, poate ca ar fi momentul sa o incluzi. Blogul aduce multe beneficii afacerii tale, si este o modalitate foarte eficienta de a atrage constant trafic. Folosirea de cuvinte cheie long-tail in titlurile postarilor de pe blog (spre exemplu „Cum sa faci SEO”) poate fi de foarte mare ajutor performantei site-ului cand vine vorba de generare de trafic, intrucat aceasta strategie poate duce foarte bine blogul in topul postarilor SERP (search engine result page), fara a fi neaparat necesara imbunatatirea prin tactici precum optimizarea off-page sau link-building. Postarile pe blog cresc in mod natural in pozitionari in functie de relevanta pe care o capata in motoarele de cautare, prin urmare trebuie profitat de cuvinte cheie cu o concurenta redusa, care vor duce paginile in pozitii de top in SERP, ceea ce inseamna automat mai mult trafic organic pe site.

2. Axeaza-te pe 3-5 cuvinte cheie pentru fiecare dintre paginile site-ului

Crearea paginilor sau postarilor pe blog cu intentia de a obtine pozitionari bune pentru mai mult de 2 cuvinte cheie este o miscare inteligenta, intrucat va atrage mai mult trafic relevant pentru site pe intregul proces. Sa spune, ca site-ul are 15 postari sau pagini pe blog in prima luna, iar fiecare pagina contine 3 cuvinte cheie diferite. Vei avea astfel 45 de cuvinte cheie promovate, ce iti ofera trafic constant pe parcursul lunii.

Strategia este una foarte simpla, intrucat trebuie doar sa combini si sa utilizezi cuvintele cheie vizate in toate sectiunile paginii sau postarii pe blog, astfel:

  • includerea cuvantului cheie in titlu
  • includerea cuvantului cheie in subtitluri si paragrafe
  • includerea cuvantului cheie in URL
  • includerea cuvantului cheie in corpul textului etc.

Sa luam un exemplu: Top 10 strategii avansate SEO on-page. Acest titlu permite targetarea a 7 cuvinte cheie ce pot fi folosite in intregul corp al textului, dupa cum urmeaza:

– strategii avansate SEO on-page
– strategii SEO on-page
– SEO on-page
– SEO avansat
– strategii SEO avansate
– SEO on-page avansat
– strategii optimizare on-page
– tehnici SEO on-page

3. Comentarii dofollow pe bloguri

Comentariile pe bloguri aflate pe aceeasi nisa sau domeniu – in special bloguri ce au atributul dofollow pe sectiunea de comentarii – este una din cele mai eficiente modalitati de promovare a site-ului, alaturi de faptul ca imbunatateste si pozitionarile cuvintelor cheie principale in motoarele de cautare. Aceasta tehnica are o multime de avantaje si poate duce campania SEO foarte departe, dat fiind faptul ca permite obtinerea de backlinkuri si ofera si ocazia stabilirii si consolidarii relatiilor cu bloggeri de pe acelasi domeniu.

Interactiunea cu alte bloguri este foarte benefica, in special datorita plasarii de linkuri de valoare, linkuri in continut, review-uri sponsorizate si asa mai departe. Lasarea de comentarii pe bloguri folosind cuvintele cheie proprii ca si ancora poate ajuta la imbunatatirea pozitionarilor in doar cateva saptamani, mai ales daca linkurile construite in acest fel se gasesc pe pagini relevante si mai au si atributul dofollow.

Tineti cont de aceste 3 strategii, urmatoarele vor fi prezentate intr-un articol viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *