3 motive pentru care am ales un termostat Salus iT500

Imi plac gadget-urile si am de gand sa imi transform locuinta in ceea ce se numeste de fapt casa inteligenta. Mai am mult de lucrat la asta, stiu. In micii mei pasi am facut si o achizitie pentru sistemul de incalzire. E vorba despre un termostat Salus iT500.

Recunosc, l-am ales dupa ce m-am documentat serios. Trebuia sa fie compatibil cu centrala si sistemul de incalzire, trebuia sa fie usor de folosit … si multi alti de “trebuia”. Nu are rost sa ii enumar acum. Ideea e ca vreau sa va explic DE CE am ales acest termostat Salus iT500.

  1. Pentru ca sunt o persoana comoda

Stii momentul acela cand stai in asternuturi si simti ca ar merge putin mai multa caldurica? Vestea proasta e ca pana o obtii, trebuie sa infrunti frigul. Mergi pe podelele reci pana la termostatul de pe perete, orbecai dupa butoane, cresti temperatura cu cateva grade si reiei traseul inapoi. Si astepti.

Ei bine, m-am saturat de asta. I-am facut termostatului in cauza cateva teste. Foarte frumos, simplu si usor, nu a mai trebuit sa ma ridic din pat. Puncte in plus! Direct de pe smartphone-ul care sta pe langa fiecare dintre noi, mai ceva ca un inger pazitor, am crescut temperatura cu 5 grade. Concluzia: este rapid si eficient, raspunde imediat la comenzi si le transmite centralei.

  1. Pentru ca imi plac lucrurile simple

Nu ma intelegeti gresit. Tehnologia ce sta in spatele unui termostat Salus iT500 nu e nicidecum simpla.

Cand spun “simplu” ma refer de fapt la “usor de folosit”. Nu sunt un geniu in ale termostatelor programabile prin conexiune wireless, dar am reusit cu ajutorul aplicatiei dedicate si a tutorialelor de pe net sa configurez singur sistemul.

Tot ca un plus, am invatat foarte rapid cum pot modifica setarile termostatului, pentru ca aplicatia e intuitiva si user-friendly.

  1. Pentru ca sunt o persoana zgarcita

Cred ca fiecare dintre noi e, mai ales cand vine vorba de cheltuielile cu intretinerea. Toti dorim sa economisim.

Testul suprem al termostatului l-am facut iarna trecuta. Chiar se reduce consumul daca ai cum sa monitorizezi tot timpul temperatura din casa? Raspuns afirmativ.

Pleci in concediu prelungit sau doar pentru cateva zile – sistemul de incalzire intra in modul vacanta, la comanda termostatului. Lipsesti de acasa cate 8-10-12 ore? In timpul asta nu are rost sa irosesti caldura si cu termostatul wireless in cauza iti poti programa intervalele orare in care temperatura poate ramane la nivel mai redus. Si lista de exemple poate continua.

Ceea ce e si mai interesant e ca pot tine doar o camera incalzita, daca asta imi doresc. Sistemul imi ofera optiunea de a controla individual temperaturile din zone diferite de incalzire. In living pot sa am 25 de grade, in dormitor 22 si pe holul de la intrare 18, doar ca exemplu.

Concluzia mea e simpla: recomand termostatul iT500. Pe mine m-a multumit din toate punctele de vedere.

Voi aveti planuri sa va transformati locuinta in “smart home”? Cum? Astept raspunsurile voastre mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *